Totaaloplossing voor ventilatie en luchtbehandeling

jul 23

Bij de bouw van de nieuwe nevenlocatie van reformatorische scholengemeenschap Gomarus in Zaltbommel worden de kennis en expertise van de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek maximaal benut. “In onderaanneming van KIN Installatietechniek zijn wij verantwoordelijk voor het ontwerpen, fabriceren, leveren, monteren, inregelen en inbedrijfstellen van de complete ventilatie- en luchtbehandelingsinstallatie”, vertelt Leo ’t Jong, commercieel marketing manager bij Schilt. “Inclusief een TROX X-Cube luchtbehandelingskast, een duurzaam en energiezuinig luchtkanalensysteem, conform de Luka C-certificeringscriteria en alle luchttechnische componenten van marktleider TROX.”

“We zijn al in een vroeg stadium bij het project betrokken, om mee te denken over de best passende luchttechnische oplossing voor het Gomarus College”, vertelt hij. “Een oplossing waarbij leslokalen, praktijkruimtes, kantoren en overige ruimtes steeds van voldoende frisse lucht worden voorzien, op de juiste temperatuur, zonder risico op tochtproblemen of oncomfortabele luchtval. Zodat leerlingen en personeel optimaal kunnen presteren, in een prettig schoolklimaat.”

Vanaf september wordt het gebouw geklimatiseerd door één luchtbehandelingskast van 27.000 m³/h, die op de tweede verdieping van het gebouw is geplaatst, vertelt Marco Sallaerts, projectleider bij Schilt Luchtkanalen. “Circa 1.100 m² rechthoekig en 900 m¹ rond kanaalwerk – waarvan 100 m¹ in diameters groter dan Ø 315 mm – garanderen een optimale luchtdistributie door het gebouw. In de nieuwbouw worden tevens een zuurkast, twee keukens en een houtmotinstallatie aangebracht, waarvoor wij de overstroom- en afzuiginstallaties realiseren.”

Begin januari zijn de Schilt-bedrijven met hun werkzaamheden gestart. In een zeer snel tempo moest het gebouw worden neergezet, omdat met ingang van schooljaar 2018-2019 de leerlingen er al hun intrek zullen nemen. “Een andere grote uitdaging was het weer”, vertelt Sallaerts. “We werkten in de open bouw, direct achter aannemer Burgland Bouw aan. Daarbij hadden we niet alleen te maken met vrieskou, maar ook met regen en lekwater.”

Enkele weken voor de oplevering kijken ’t Jong en Sallaerts terug op een goed verlopen project, waarin zeer prettig en flexibel is samengewerkt met de betrokken partijen.

Artikel geplaatst in: Installatie & Bouw nr 3 2018