Samenwerken aan een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat

jul 23

Als vaste bouwpartner van Easy Controls hebben de Schilt bedrijven de opdracht verkregen om voor Plaza het complete binnenklimaatpakket te verzorgen. Hoofdgebouw Plaza, het voormalige Sony hoofdkantoor bestaat uit tien bouwlagen en een kelder en vormt het hart van Corendon Village, waar alle faciliteiten samenkomen. Naast 207 hotelkamers beschikt Plaza over meerdere restaurants, bars, meeting rooms en later dit jaar nog een wellness met een 26 meter lang zwembad. Ook komt er in de tuin een complete Boeing 747 te staan.

“Door het bundelen van de krachten van de werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen, Schilt Luchttechniek en Schilt Airconditioning zijn wij in staat geweest om deze opdracht tot in perfectie te volbrengen”, vertelt Leo ’t Jong, commercieel marketing manager bij de Schilt bedrijven. “Om te beginnen hebben wij het energiezuinige luchtkanalensysteem inclusief alle TROX-componenten gerealiseerd. Daarnaast realiseerden wij de complete Multi V airconditioninginstallatie van het merk LG.” De keuze van Easy Controls voor de componenten van TROX is niet verrassend, aldus ’t Jong. “TROX begrijpt de kunst van luchtbehandeling als geen ander en vervaardigt producten van hoogstaande kwaliteit. Schilt Luchttechniek kan in een uniek voorraadhouderschap met TROX deze componenten uit voorraad leveren, waarbij de opdrachtgever profiteert van de bijkomende voordelen van het one-stop-shopping principe.”

De Schilt bedrijven zijn zich ervan bewust dat de hedendaagse consument bij de keuze van een hotel steeds vaker de focus legt op de beleving. “Een aangenaam binnenklimaat is hierbij van groot belang, dit draagt tenslotte bij aan een plezierige verblijfservaring van de consument”, vertelt Jan de Man, directeur van Schilt Airconditioning. “In dit project hebben wij vier Multi V 5 heatpump systemen van LG toegepast. De systemen zijn gemonteerd in de restaurants, diverse meeting rooms en skybar.”

Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en is het gebouw volop in bedrijf. Met plezier wordt teruggekeken op een mooi project waarbij het prettig samenwerken was met alle betrokken partijen. “Tot slot misschien nog aardig om te vermelden dat een groot gedeelte van onze luchtkanalen in het zicht is aangebracht”, sluit ’t Jong af. “Het is fijn dat kwaliteitswerk tegenwoordig weer steeds vaker gezien mag worden, in plaats van weggestopt te worden boven een systeemplafond.”

Artikel geplaatst in: Installatie & Bouw nr 3 2018