Luchtkanalen ‘The Olympic Amsterdam’ blijven in het zicht

dec 20

Aan het Stadionplein in Amsterdam wordt hard gewerkt aan de revitalisering van de iconische Citroëngebouwen tot ‘The Olympic Amsterdam’; dé nieuwe plek om te wonen, werken, winkelen, sporten, feesten en ontspannen. Tijdens het ontwerp en de uitvoering staan duurzaamheid, energiezuinigheid en een optimaal comfort centraal, waaraan de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen BV en Schilt Luchttechniek BV een belangrijke bijdrage leveren.

Schilt is al veertig jaar specialist in het adviseren, ontwerpen, fabriceren, leveren, monteren en onderhouden van hoogwaardige luchttechnische componenten en installaties. Het familiebedrijf hecht grote waarde aan langdurige relaties met leveranciers én opdrachtgevers. Zoals met Van Galen Klimaattechniek, waarmee het bedrijf al meer dan 25 jaar samenwerkt.

GELUIDSARM, VEILIG EN ENERGIEZUINIG

“In opdracht van Van Galen Klimaattechniek leveren en monteren wij circa 7.500 m² rechthoekig en 3.300 m¹ rond kanaalwerk, waarmee The Olympic Amsterdam straks geluidsarm, veilig en energiezuinig wordt geklimatiseerd”, vertelt commercieel marketing manager Leo ’t Jong. “Inclusief diverse TROX-kanaalcomponenten, zoals constant volumeregelaars, variabel volumeregelaars, jaloeziekleppen en geluiddempers. Alle luchtkanalen voldoen aan de Luka C-certificeringscriteria, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheids­ambitie van onze opdrachtgever.”

In The Olympic Amsterdam blijven alle luchtkanalen in het zicht, vertelt hij, wat hoge eisen stelt aan de montage en afwerking van de kanalen. Waaronder aan de Armaflex isolatie, die in het werk wordt aangebracht.

JUST-IN-TIME

De werkzaamheden in het Olympic 1962 noordgebouw (15.500 m²) – dat onlangs de status kreeg van Rijksmonument en onderdak zal bieden aan o.a. sportmerk Under Armour – bevinden zich in de eindfase. Begin 2018 wordt gestart met het Olympic 1931 zuidgebouw (10.100 m²), dat deels wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw voor de Pon dealer (Volkswagen, Audi). Om een soepele uitvoering mogelijk te maken, worden alle Schilt producten – met eigen transportmiddelen – just-in-time en per verdieping naar de bouw vervoerd en gemonteerd.

 

Artikel geplaatst in: Installatie & Bouw nr 6 2017