Luchtkanalen REC A-gebouw blijven grotendeels in het zicht

jul 13

In het Roeterseilandcampus gebouw A (REC A)-gebouw, het nieuwe onderkomen voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) van de UvA in Amsterdam blijven veel installaties in het zicht. Waaronder de luchtkanalen, die op maat worden ontworpen, geleverd en gemonteerd door de Schilt bedrijven. “Als onderaannemer van technisch dienstverlener Croonwolter&dros leveren en monteren onze werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen BV en Schilt Luchttechniek BV zo’n 8.500 m² rechthoekig kanaalwerk en 2.500 m¹ rond kanaalwerk. Inclusief alle TROX-componenten, zoals brandkleppen, kleppensecties, naverwarmers, geluiddempers, volumeregelaars en roosters”, vertelt commercieel marketing manager Leo ’t Jong. “Waarmee het gebouw straks energiezuinig, geluidsarm en veilig wordt geklimatiseerd.”

Artikel geplaatst in: Installatie & Bouw nr. 3 2017

“Bij aanvang van het project hebben we verschillende bedrijven benaderd en onze bouwplannen besproken, inclusief het logistieke proces”, vertelt Marco Stokman, Technisch Projectleider bij Croonwolter&dros. “Waarna verschillende bedrijven een aanbieding hebben gedaan. De Schilt bedrijven kwamen hierbij als beste uit de bus. Niet alleen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding, maar ook door hun enthousiasme en het feit dat zij TROX-voorraadhouder zijn. Door de levering van alle luchtkanalen en TROX-componenten te bundelen, wordt het aantal logistieke bewegingen naar en op de bouw aanzienlijk beperkt. Geen overbodige luxe, gezien de bouwlocatie – midden in de stad – en de geringe bouwplaats.” ’t Jong: “We leveren onze producten steeds just-in-time en per verdieping aan. Onze luchtkanalen voldoen aan de Luka C-certificeringscriteria, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheidsambitie van onze opdrachtgever. Het complete luchtkanalensysteem wordt gekoppeld aan een aantal TROX X-CUBE luchtbehandelingskasten, die door TROX Nederland worden geleverd en gemonteerd.”

Over Schilt 
Schilt is al veertig jaar specialist in het adviseren, ontwerpen, fabriceren, leveren, monteren en onderhouden van hoogwaardige luchttechnische componenten en installaties. “We hebben de kennis, kunde en flexibiliteit in huis om niet alleen op kleine, maar ook op grote projecten professioneel te opereren, zonder in te boeten aan de kwaliteit die je van een familiebedrijf mag verwachten”, vertelt ’t Jong. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door een verregaande certificering en kwaliteitscontrole. Naast Luka-lid is Schilt VCA-gecertificeerd, STEK-erkend en PED-gecertificeerd.

Tekst: Lieke van Zuilekom    Beeldmateriaal: Schilt, fotografie Stefan van Houwelingen