Geluidsarme, veilige en duurzame klimaatinstallatie voor The Cloud

nov 07

In kantorengebouw The Cloud in Amsterdam blijven diverse installaties in het zicht. Waaronder een groot deel van de luchtkanalen, die op maat worden ontworpen, geleverd en gemonteerd door de Schilt bedrijven.  

“Als vaste partner van installateur Roodenburg Duurzaam leveren en monteren onze werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen BV en Schilt Luchttechniek BV circa 1.900 m² PIR-POL kanaalwerk op het dak en 2.300 m² rechthoekig en 4.100 m¹ rond kanaalwerk in het gebouw. Inclusief alle TROX-componenten, zoals brandkleppen, kleppensecties, naverwarmers, geluiddempers, volumeregelaars en roosters”, vertelt commercieel marketing manager Leo ’t Jong. “Waarmee het gebouw straks geluidsarm, veilig en energiezuinig wordt geklimatiseerd. Al onze luchtkanalen voldoen aan de Luka C-certificeringscriteria, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheids­ambitie van onze opdrachtgever. Bij de oplevering begin 2018 moet het pand namelijk voldoen aan Energielabel A en BREEAM-NL-certificering ‘Very Good’.”

HUURDERSWENSEN

Inmiddels is het casco van The Cloud opgeleverd, vertelt hij. “Op dit moment zijn we druk bezig met de huurderswensen, waaronder voor internet-taxidienst Uber, Europese accommodatieverhuurder @Leisure Group, uitbater van inspirerende kantooromgevingen Spaces en een Amerikaanse webgigant, die specifieke eisen stellen aan onder andere de indeling van hun kantoorruimtes. Om een soepele uitvoering mogelijk te maken, worden al onze producten steeds – met eigen transportmiddelen – just-in-time en per verdieping naar de bouw vervoerd en gemonteerd.”

HOGE KWALITEIT, KENNIS EN KUNDE

Schilt is al veertig jaar specialist in het adviseren, ontwerpen, fabriceren, leveren, monteren en onderhouden van hoogwaardige luchttechnische componenten en installaties. “We hebben de kennis, kunde en flexibiliteit in huis om op kleine en grote projecten professioneel te opereren, zonder in te boeten aan de kwaliteit die je van een familiebedrijf mag verwachten”, vertelt ’t Jong. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door een verregaande certificering en kwaliteitscontrole. Naast Luka-lid is Schilt VCA-gecertificeerd, STEK-erkend en PED-gecertificeerd.

Naast The Cloud hebben de Schilt bedrijven recent ook het hoofdkantoor van Heembouw Roelofarendsveen en Applikon Biotechnology Delft in opdracht van Roodenburg Duurzaam opgeleverd.

Artikel geplaatst in: Installatie & Bouw nr 5 2017
Fotografie door: Ferry Verheij