Één aanspreekpunt en één leverancier voor de complete luchttechnische installatie

mrt 07

Het nieuwe hoofdkantoor van Dow Benelux in Terneuzen wordt een technisch hoogstandje waarin de kennis, expertise en producten van de Schilt werkmaatschappijen Schilt Airconditioning, Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek optimaal tot hun recht komen.

“Onze opdracht startte met de productie, levering en montage van de luchtkanalen. Zowel voor het hoofdkantoor (16.000 m²) als voor de naastgelegen werkplaats (2.500 m²)”, vertelt commercieel marketing manager Leo ’t Jong. “Het luchtkanalensysteem omvat circa 2.800 m² rechthoekig en 3.700 m¹ rond kanaalwerk in verzinkt staal en 350 m² rechthoekig kanaalwerk in RVS 304. Daarnaast hebben we circa 1.800 m² rechthoekig kunststof PIR/POL dakkanaalwerk geleverd en gemonteerd, inclusief bijbehorende TROX-componenten zoals brandkleppen, kleppensecties, volumeregelaars, naverwarmers, geluiddempers en roosters. Al onze luchtkanalen voldoen minimaal aan de Luka C-certificeringscriteria, waarmee we tegemoetkomen aan de duurzaamheidsambitie van Dow Benelux  en installateur Roodenburg Groep, evenals aan de BREEAM-NL ‘Very Good’ certificeringscriteria.”

Totaalleverancier
In navolging van het luchtkanalensysteem kregen de Schilt bedrijven ook de levering en montage van  het Panasonic ECOi VRF-systeem in de werkplaats en de luchtgekoelde split system inverterunits in de serverruimte gegund. “Door te kiezen voor de expertise van de Schilt bedrijven hadden wij In dit project dus te maken met slechts één aanspreekpunt en één leverancier voor de complete luchttechnische installatie. Van de distributie tot en met de vraaggestuurde toevoer van lucht in de diverse ruimtes”, vertelt Niels Kieviet, projectleider bij Roodenburg Groep. “Een absolute uitkomst, onder meer vanwege de korte doorlooptijd en omvangrijkheid van dit project.”

In de werkplaats zijn in totaal 2 luchtgekoelde ECOi driepijps VRF-systemen geïnstalleerd, bestaande uit 4 buitendelen en 29 binnendelen, vertelt ’t Jong. “De binnendelen zijn speciaal ontworpen voor plaatsing boven een verlaagd plafond. De werking van het systeem is nagenoeg geluidloos.

Prestigieuze projecten
Naast het hoofdkantoor van Dow Benelux in Terneuzen werken de Schilt bedrijven en Roodenburg Groep, op dit moment aan de grootschalige renovatie van De Oliphant in Amsterdam en de transformatie van ‘Forum Rotterdam’.

Artikel geplaatst in: Installatie & Bouw nr 1 2019