BIJZONDERE LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIE VOOR INSPECTORATE ROTTERDAM

nov 07

In navolging van de nieuwbouw van de Inspectorate Netherlands vestigingen in Amsterdam (2011) en Antwerpen (2012) zijn de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek ook betrokken bij het Inspectorate-project in Rotterdam. “In opdracht van AA Installatietechniek waren wij mede verantwoordelijk voor het ontwerpen, produceren, leveren, monteren en isoleren van de luchtbehandelingsinstallaties in de nieuwbouw en bestaande bouw van het Inspectorate hoofdkantoor”, vertelt commercieel marketing manager Leo ’t Jong. “Van de laboratoriumruimtes tot en met de PGS15-opslagruimtes en van de kantoren en motorenruimte tot en met het M&M-gebouw.”

In opdracht van AA Installatietechniek waren de Schilt bedrijven mede verantwoordelijk voor het ontwerpen, produceren, leveren, monteren en isoleren van de luchtbehandelingsinstallaties in de nieuwbouw en bestaande bouw van het Inspectorate hoofdkantoor.

Inspectorate biedt onafhankelijke inspectie-, bemonstering- en analysediensten voor de grondstoffenindustrie, waaronder de olie-, gas- en petrochemische industrie, steenkoolindustrie, mineralenhandel en gedolven, geraffineerde of vervaardigde grondstoffenindustrie. “Om hier optimaal invulling aan te geven, zijn een uitstekende, constante luchtkwaliteit, reinheid en brandwerendheid onontbeerlijk, waaraan de luchtbehandelingsinstallaties van Schilt standaard voldoen”, vertelt ’t Jong. “Al onze luchtkanalen voldoen minimaal aan de Luka C-certificeringscriteria. Maar ook Luka-klasse D is voor ons geen probleem. Doordat alle luchtkanalen op maat worden geëngineerd en geproduceerd, kunnen we in iedere klantwens voorzien.”

Een absolute uitkomst in Rotterdam, vertelt hij, waar de verschillende ruimtes om verschillende oplossingen vroegen. “In totaal hebben wij circa 1.500 m² rechthoekig en 1.500 m¹ rond kanaalwerk geleverd en gemonteerd. Niet alleen in verzinkt staal, maar ook in aluminium, PVC en RVS 316, afhankelijk van de specifieke wensen van iedere ruimte. En inclusief alle TROX-componenten, zoals brandkleppen, kleppensecties, geluiddempers, volumeregelaars en roosters.”

Volledig ontzorgd
Vincent Verstift, Senior Project Manager bij AA Installatietechniek, is zeer tevreden over de samenwerking met de Schilt bedrijven. “Vanwege de korte doorlooptijd van dit project waren korte lijnen, een efficiënte projectaanpak en een uitgekiende logistiek onontbeerlijk. Om hier optimaal invulling aan te geven, hebben we gezocht naar een luchtkanalenleverancier die ook de aanvullende luchtverdeelapparatuur kon leveren en monteren. Die partij vonden we in de Schilt bedrijven, die ons volledig hebben ontzorgd. Het contact met de buiten- en binnendienst verliep zeer voorspoedig en wijzigingen werden proactief opgepakt, waardoor steeds snel en goed geschakeld kon worden. Een kwalitatief hoogwaardige installatie én tevreden opdrachtgever zijn het resultaat.”

 

Artikel geplaatst in: Installatie & Bouw nr 5 2018